2020. május 28., csütörtök

Május 29.: Matematika, testnevelés, írás, etika

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

     Elérkeztünk a hét utolsó tanítási napjához! Sőt, ez lesz a tanév utolsó igazi tanítási napja is! Jövőhéttől már csak játékos feladatokkal fogok jelentkezni!
     Olvasásból egy új felülettel fogunk megismerkedni, amelynek a neve: BOOKR SULI. Regisztráltam az osztályt ezen a felületen. Mindenki kapni fog egy saját kódot, amivel be tud jelentkezni az oldalra, ahol már böngészhet is a szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb könyvek, olvasmányok között. Eldönthetitek, hogy meghallgatjátok vagy elolvassátok a választott történetet. Vagy esetleg együtt olvassátok a mesemondóval az elbeszélést vagy verset! Az olvasmányok után mindig találtok majd egy 4-5 játékos feladatból álló feladatsort is, amivel leellenőrizhetitek szövegértéseteket. A felület nekem jelzi, hogy ki mit olvasott el és oldott meg. Akik június 15-ig a legtöbb mesét, verset  elolvassák azok év végén jutalomban részesülnek!
     És most nézzük mit tartogatok nektek péntekre!

     Matematika: Kitekintés
     Folytatjuk az ismerkedést a háromjegyű számokkal 1000-ig.
     Tankönyv: 118./ 2. feladat   ( Tudod: páros az a szám, amelynek utolsó számjegye páros ! Páratlan az a szám, amelynek utolsó számjegye páratlan! )
     Tankönyv: 119./ 1., 2. feladat
     Munkafüzet: 79./ 1.a. feladat   

     Testnevelés: Szabadtéri óra
     Hét végére, sőt egész nyárra szól az utolsó hivatalos testnevelés órai utasításom: Játszatok minél többet a szabadban! Labdázzatok, futkározzatok, ugráljatok, kerékpározzatok, kiránduljatok minél többet! Érezzétek jól magatokat!!💓   

     Írás: Tollbamondás, másolás
     Oldjátok meg a következő feladatokat:
     Írás munkafüzet: 61./ 1. feladat   Másoljátok le a Hétszínvarázs olvasókönyv 139. oldaláról Kosztolányi Dezső: Vakációváró című versét! Nem kell időt mérni, csak legyen szép és pontos munka!
     Írás munkafüzet: 61./ 3. feladat   Tollbamondás
     Kérjétek meg Édesanyátokat, hogy diktálja le nektek a következő szöveget:
     Közeledik a nyár. Várjuk a vakációt. Sokan fognak nyaralni a Balatonnál. Érezd jól magad! Viszontlátásra a harmadik osztályban!

     Etika:Vakáció!
     Közeledik a vakáció! A nyár a legvidámabb évszak, telis-tele élményekkel, de ugyanakkor veszélyekkel is. A tegnapi testnevelés órán arra igyekeztem felhívni a figyelmeteket, hogy mire kell vigyáznotok a közutakon. Most egy mesesorozat kapcsán azt szeretném bemutatni, hogy mire kell figyelnetek otthon, hogy elkerüljétek az esetleges sérüléseket! Ennek a mesesorozatnak sok része van, érdemes szemezgetni belőlük! Én most az első öt résszel szeretnélek megismertetni benneteket. Remélem sikerül felkeltenem az érdeklődéseteket és a többi részbe is belekukkantotok!
     Vigyázz otthon! 1. rész
     Vigyázz otthon! 2.rész
     Vigyázz otthon! 3.rész
     Vigyázz otthon! 4.rész
     Vigyázz otthon! 5.rész

     Legközelebb június 2-án, kedden jelentkezem, hiszen hétfőn Pünkösd lesz! Pihenjétek ki magatokat a hosszú hétvégén! Vigyázzatok magatokra és egymásra!
Tanító néni

Rajz 05. 28.

Kedves Gyerekek!

Ma befejezzük a fecskefiókás képet. Az utolsó finomítások következnek. 😉

Ha idáig dolgoztál, akkor már elkészítetted, kipöttyözted a fecskefészket és azt felragasztottad egy színes háttérre.
Elkészült a fecskemama is és 4-5 fióka fejecskéje.

Ma a fiókáknak fogunk csőrt készíteni és szemet festeni.
Ehhez szükséged van egy csík sárga színű papírra. amit félbe hajtasz és kis háromszögeket nyírsz ki belőle. Vigyázz a hatásvonalnál kezdj, hogy kinyitható csőröket kapj!
Ezután a hajtásvonalnál ragasztózva, ragaszd fel a fiókák fejének közepére.

Ha a csőrök a helyükre kerültek jöhetnek a szemek 👀 fehér temperával. Vékony ecsetet használj és pici pöttyöket fess!

Elküldöm újra a videót, hogy meg tudd nézni, hogyan készül:
FECSKEFÉSZEK FIÓKÁKKAL

Az elkészült munkádról vasárnapig kérem a képeket!

Jó munkát!

Anita tanító néni
zoldinfo936@gmail.com

Katolikus hittan

 Az alábbi linken megtalálható az óra anyaga: G:\IV.-13. Tedd meg ami rajtad áll! (P).docx