2020. április 7., kedd

Április 8.: Fejlesztő, matematika, olvasás, testnevelés

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

     Tudjátok, már csak egy nap van a tavaszi szünetig! Április 9-től 15-ig ugyanis mindenki szusszanhat egy kicsit! Legközelebb április 16-án kaptok feladatokat. A mostaniak beszámolóját is csak akkor fogom kérni!
      Most pedig lássuk a szünet előtti utolsó feladatokat!

     Fejlesztő:  Ismétlés, gyakorlás
     A szünetben ismételjétek át a Nyelvtankönyvből, munkafüzetből és füzetből mindazt, amit a kiejtéstől eltérő helyesírású szavakról tanultunk! Azt javaslom, kezdjétek a füzetben lévő szabályokkal! Ezen kívül bármelyik kihagyott feladatot megcsinálhatjátok gyakorlásképpen! Szünet utáni héten számonkérés!

     Matematika: A 9-es szorzó-, és bennfoglaló tábla
     ➤Írjátok le a füzetbe a 9-es szorzó-, és bennfoglaló táblát a szokott módon! Ne felejtsétek el leírni utána a 9-cel növekvő számsort, azaz a 9 többszöröseit! Tanuljátok meg és gyakoroljátok a már elküldött számítógépes játékok segítségével! Egy kis emlékeztető:
http://www.aweben.hu/matek/szorzotabla.htm
  http://www.szorzotabla.hu/hu/
     ➤Oldjátok meg a következő feladatot: Tankönyv: 72./ 1. feladat

     Olvasás: Húsvét
      A közelgő ünnepre való tekintettel olvassátok el Hétszínvarázs olvasókönyv 134. oldalán lévő rövid, ismeretterjesztő szöveget a ,,Húsvét"-ról illetve az utána lévő Locsolóverset!

     Testnevelés: Szabadtéri játékok
     A mostani feladat az egész tavaszi szünetre szól: Tartózkodjatok minél többet a szabadban! Futkározzatok, játszatok gondtalanul és nevessetek nagyon-nagyon sokat! / Ez az Anyukáknak is szól: a nevetés jót tesz az arcbőrnek és tudományos kutatások is alátámasztották, hogy erősíti a hasizmot is!😉/

     A mostani feladatok közül a matematika füzetbe leírt 9-es szorzó-, és bennfoglaló tábláról kérek fotót a szokott módon! Határidő: Április 16. ( A szünet utáni első nap!) Aki még nem küldte el az Etika házikat / ,,Utazás" a múltba illetve ,,Utazás a jövőbe" / az ugyanezen időpontig még megteheti! Aki időben leadta, annak köszönöm és értékelem!

    Kívánok mindenkinek gondtalan, békés ünnepet! Jó pihenést a Tavaszi szünetre!
    Vigyázzatok magatokra és egymásra!
    Tanító néni



   

Társastánc 29. hét

Kedves Szülők és gyerekek!

Remélem mindenki jól van és jut ideje a táncokat is gyakorolni!
A heti feladat hogy gyakoroljátok az eddig tanultakat. Mivel ma lenne a szünet előtti utolsó óra (játékóra), ezért csak egy rövid disco koreográfiát küldök, amit betanulhattok!
Szeretnék visszajelzést az otthoni munkátokról kép, videó, rajz formájában, messengeren vagy email-en: pap.balazs.ferenc@gmail.com, április 21-ig!


Jó munkát és jó egészséget kívánok!🙂

Kellemes Húsvétot!
Balázs bácsi

Katolikus hittan

 Az alábbi linken megtalálható az óra anyaga: G:\IV.-13. Tedd meg ami rajtad áll! (P).docx