2020. április 5., vasárnap

Április 6.: Matematika, olvasás, írás, testnevelés

Kedves Szüllők! Kedves Gyerekek!

     Gondolom mindenkinek gyorsan elröpült a hétvége, de ne csüggedjetek, 3 nap múlva kezdődik a tavaszi szünet! 🐇
     A hétvégén felkerültek a márciusi értékelések a Krétába. Nézzétek meg! Aki komolyan vette az online oktatást és szorgalmasan dolgozott az elmúlt három hétben, az nagyon sok szép jegyet begyűjtött! A Szülőknek ugyan nincs napló, amibe be tudnám írni az ötösöket, de szeretném, ha tudnák, hogy mennyire hálás vagyok nekik, hogy ennyire partnerek ebben a helyzetben! Nélkülük ez   nem jöhetett volna létre! KÖSZÖNÖM!
     Nézzük akkor a holnapi teendőket:

     Matematika: Számolás 90-ig
     ➤Munkafüzet: 44./ 1. feladat (Nézzétek meg mennyivel nő vagy csökken a számsor és aszerint folytassátok!)
     ➤Munkafüzet: 44./ 3. feladat  (Írjátok fölé ,,bolhaszámmal", mennyit ér az adott tízes és egyes,  és adjátok össze a két számot! Például: 8t=80   3e=3  80+3=83)
     ➤ Munkafüzet: 44./ 4. a., b. feladat   (Csökkenő sorrendnél ne felejtsétek el kitenni a megfelelő relációs jeleket a számok közé!)
     ➤Tankönyv: 68./ 2.a. része

     Olvasás: Gárdonyi Géza: Gólya, gólya, gilice
     ➤Bevezetésként énekeljétek el a ,,Gólya, gólya, gilice" című dal!   ( Az alábbi linkre kattintva kaptok hozzá egy kis segítséget:
https://www.youtube.com/watch?v=Zc6QRnRPL_M
     ➤Olvassátok el 3-szor az Olvasókönyv 46.oldalán lévő ,,Gólya, gólya, gilice" című olvasmányt!  ( Mielőtt elolvassátok, kattintsatok az alábbi linkre és hallgassátok meg a történetet színészi előadásban!)
https://www.youtube.com/watch?v=H-UdPNaZG6M
     ➤Oldjátok meg a Hétszínvarázs munkafüzet 65./ 2., 4. feladatát! ( Ha nem boldogultok a találós kérdésekkel, a mf. 96. oldalán találtok hozzájuk egy kis segítséget!)

     Írás: Helyesírás gyakorlása
     ➤Írás munkafüzet: 50./  1., 2., 3., 4. feladat   ( Figyeljetek a tulajdonnevek helyesírására: nagy kezdőbetűvel írjuk őket! A beceneveket is!)

    Testnevelés: Kitartó futás
      Nem adok konkrét feladatot testnevelés órára! Azt kérem csak, hogy legyetek minél többet a szabadban és igyekezzetek minél ,,futkosósabb" játékokat játszani, hogy az óra anyagához is igazodjunk egy kicsit!

Most az Írás munkafüzet 50. oldaláról kérnék fotókat az értékeléshez! Köszönöm!

Jó munkát és szép napot kívánok mindenkinek! Vigyázzatok magatokra és egymásra!
Tanító néni

   

Katolikus hittan

 Az alábbi linken megtalálható az óra anyaga: G:\IV.-13. Tedd meg ami rajtad áll! (P).docx