2020. május 5., kedd

Május 6.: Fejlesztő, matematika, olvasás, testnevelés

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

     Köszönöm a online feleleteket! Olyan jó Benneteket látni, még ha csak videón is! 💓 Akinek még nem sikerült elküldenie, az péntek estig pótolhatja! Köszönöm!
     Most nézzük, milyen feladatok várnak Rátok szerdán!

     Matematika-fejlesztő: Számolási készség fejlesztése játékosan
     ➤Tankönyv: 92./ 1. feladat   ( Először végezzétek el a műveleteket, írjátok be a kapott számokat, s csak utána színezzétek ki! Ha ,,középre" keresek, mindig kivonással számolok! Ha az elejére keresek ,,visszabukfenc" ellentétes művelettel: ha kivonás van a műveletben, akkor összeadással számolok, ha összeadás van benne, akkor kivonással kapom meg a hiányzó értéket. Annyit elárulok, hogy mindhárom színből 4-4 lesz! )
     ➤Munkafüzet: 52./ 1., 2.a. feladat   ( A 2. feladatnál két számot kapsz megfejtésül!)
     ➤Munkafüzet: 58./ 3. feladat   ( Keresztrejtvény: Az utolsó kivételével mindenhova számokat kell beírni betűvel! Megfejtésül egy olyan esemény vagy időszak nevét kapjátok, amit minden gyermek nagyon szeret és nagyon vár! )
     ➤ ...és végül egy kis társasjáték! Lapozzatok a munkafüzet 60. oldalára, keressetek egy dobókockát és már indulhat is a móka!😉

     Olvasás: Hazánk szíve: Budapest
     ➤Olvassátok el hangosan és figyelmesen 3-szor a Hétszínvarázs olvasókönyv 122. oldalán található rövid ismeretterjesztő szöveget fővárosunkról, Budapestről!
     ➤Oldjátok meg a szöveghez kapcsolódó feladatokat a munkafüzetben!
     Hétszínvarázs munkafüzet: 75./ 2.a., 3., 4., 5. feladat   ( A 2. feladat csak szóbeli: elolvasásával bővíthetitek ismereteiteket a fővárosról. Az 5. feladatnál a koronázási jelképeket látjátok: korona, jogar, országalma. )
     Küldök egy 10 perces videót is Budapestről! Érdemes megnézni, mert röviden, tömören, de igen érdekesen mutatja be csodálatos fővárosunkat, Budapestet!
     BUDAPEST

     Testnevelés: Labdás ügyességi játékok
      ➤Kezdjétek az órát egy rövid bemelegítéssel! Lehet magatoktól is végezni a bemelegítő gyakorlatsort, ahogy tanultuk, de aki már elfelejtette az kattintson az alábbi linkre, és talál egy kis útmutatást hozzá:
     BEMELEGÍTÉS
     ➤Folytassuk labdás ügyességi gyakorlatokkal! A kézilabdásoknak, focistáknak különösen jó, de érdemes mindenkinek rendszeresen végezni ezeket a gyakorlatokat, hiszen a labda nagyon jó fejlesztő eszköz!
     LABDÁS ÜGYESSÉGI GYAKORLATOK

    Most dokumentáció céljából a ,,testnevelés" óráról szeretnék egy pár perces videót kérni! Határidő: május 10., vasárnap. Aki küld, azokét értékelni fogom! A korábban elküldött tesis videók értékelése már be is került a Krétába!

    Szép, derűs napot kívánok mindenkinek! Vigyázzatok magatokra és egymásra!
    Tanító néni

Társastánc 32.hét

Sziasztok!

A heti feladat a már meglévő táncok ismétlése és gyakorlása és mellette a Cha-cha-cha átnézése. Ehhez küldöm a lépésanyagot videóban és gyakorló zenét.

Videó: https://youtu.be/_R_6kC6cDgc
Zene: https://youtu.be/QZqReho4Nx0

Házi feladat:
Sajnos az idei vizsgabál nem lesz megtartva, amire egész évben készültünk. A vizsgabálat mindig egy Finálé közös tánccal zárunk. Ezt év vége felé tanulják meg a gyerekek. Most ehhez kérek segítséget, kommentben, üzenetben kérem a kedvenc zenéteket, mai slágert, amire szívesen táncolnátok. A legnépszerűbbre készítek egy rövid koreográfiát, amit szeretném, ha majd megtanulnátok.

Köszönöm és jó munkát,
Balázs bácsi

Katolikus hittan

 Az alábbi linken megtalálható az óra anyaga: G:\IV.-13. Tedd meg ami rajtad áll! (P).docx