2020. április 2., csütörtök

Április 3.: Testnevelés, matematika, írás, etika

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

     A holnapra szánt bejegyzésemet két jó hírrel kezdem! Az egyik az, hogy a héten most küldök utoljára megoldandó feladatokat! 😊A másik, hogy a tavaszi szünet ebben a rendkívüli helyzetben sem marad el! Eszerint április 9-től ( csütörtöktől) tavaszi szüneten leszünk! 😃Úgy gondolom, mindenkire ráfér egy hét pihenés!
     A holnapi napunk az eredeti órarend szerint testnevelés órával kezdődik. Mivel reggel még elég hidegek vannak és szabadtéri órát szántam holnapra, ezért azt gondolom célszerűbb a nap második felében megvalósítani a feladatokat!

Testnevelés: Szabadtéri óra
     Szabadon választott tevékenység (fogócskázás, célbadobás, focizás, ugrálókötelezés, hintázás, csúszdázás stb.) az udvaron!!!💪

Matematika: Gyakorló óra
     Két játékos feladatot szántam holnapra:
     ➤Tankönyv: 65./ 1. feladat    Végezd el a műveleteket! Az eredményül kapott számok mellé írjátok be a hozzájuk tartozó betűt! Ha ügyesen dolgoztatok, akkor megkapjátok azoknak a gyerekeknek a nevét, akik a sajtgyártó cég által szervezett játékot megnyerték. Egy kis segítség: két lány és két fiú a nyertes!
     ➤Tankönyv: 65./ 2. feladat    Végezzétek el a műveleteket! Írjátok föléjük az eredményt ,,bolhaszám"-mal! Ha az eredmény páros szám, akkor színezzétek ki azt a mezőt pirosra! ( A páratlan eredmények maradjanak fehéren!) Ha ügyesen számoltatok, megkapjátok a gyárlátogatás útvonalát! Annyit segítek, hogy 12 mezőt kell kiszínezni!

     Írás: A kiejtéstől eltérő helyesírású szavak ( Ismétlés)
    ➤ Írás munkafüzet: 49./ 4. feladat   Tollbamondás
     Kérjétek meg szüleiteket, hogy diktálják le nektek a következő mondatokat!
     Mondjátok el a verset! Ügyeljetek a hanglejtésre!
     Írás munkafüzet: 49./ 1., 2., 3. feladat  ( A 2. feladatnál a d-re végződő szavak felszólító alakja is hosszú d-re végződik: tud→ tudd,  mond→ mondd.

     Etika: Utazás a jövőbe!
     A múlt héten a múltba kalandozhattatok vissza és ezt meg is kellett örökítenetek rajzos formában! Nagyon szép munkák születtek! Akiktől megkaptam, azoknak köszönöm! Akik még nem küldték át, azokat emlékeztetem rá, hogy holnap (április 3-án) jár le a határidő!👍
    A mostani foglalkozáson folytatjuk az időutazást! Most a jövőbe kell elrepülnötök a képzelet szárnyán! Vajon milyen lesz az Élet a jövőben! Mondjuk 50 év múlva... Hogyan közlekedünk? Milyenek lesznek az otthonaink! Milyen lesz a jövő iskolája? Hogyan öltözködünk? ...és még sorolhatnám a megrajzolandó kérdéseket! Válasszátok ki azt, amelyik beindította a fantáziátokat és örökítsétek meg egy gyönyörű, színes képen! Ha elkészültetek , küldjétek át nekem a szokott módon április 8-ig!

Más beküldendőt most nem kérek a holnapi feladatok közül!

Jó munkát és szép napot kívánok mindenkinek! A hétvégére jó pihenést! Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Tanító néni

     

Rajz 04. 02.

Kedves Gyerekek!

Köszönöm a szép képeket, már sok ötöst be is írtam a Krétába! 😊

A héten egy festett aranyesőt kérek tőletek.

Szükséged lesz egy rajzlapra, vízfestékre, ecsetre és szívószálra.


Az elkészítés menete a következő:
    1. Cseppents barna festékpöttyöket a rajzlapra és a szívószál segítségével fújd szét őket! Ezek lesznek az ágak.

           2. Miután megszáradt, az ágakra ecsettel fess sárga szirmokat! Sokat.



          3. Pár helyre zölddel fess rügyeket is!


    Az elkészült munkádat küldd el nekem a szokott módon!

    Jó munkát!
    Anita tanító néni

    Katolikus hittan

     Az alábbi linken megtalálható az óra anyaga: G:\IV.-13. Tedd meg ami rajtad áll! (P).docx