2020. május 10., vasárnap

Május 11.: Testnevelés, matematika, olvasás, írás

Kedves Szülők! Kedves gyerekek!

     Remélem mindenkinek nagyon jól telt a hétvége! Csodálatos, már-már nyárias időnk volt! Lehetett sokat futkározni, játszani a szabadban és remélem meg is tettétek, mert igazán mozgalmas hét áll előttünk. Nézzük, mit is tartogat az első napja!

     Testnevelés: Kitartó futás
     ➤Kezdjétek a napot egy kis bemelegítéssel, ahogyan tanultuk! Most a lábatok bemelegítésére szánjatok egy kicsit több időt, mert az óra fő részében nagy szükségetek lesz rá!
     ➤A mai testnevelés óra anyaga a kitartó futás. Ez azt jelenti, hogy számotokra még kényelmes, de dinamikus tempóban minél több ideig futni. Tudjátok, mi az iskolában 6, 8, 10, 12 perces futásokat végeztünk, betartva a fokozatosság elvét és bizony többen is voltak, akik már 8, 10, 12 köröket futottak egyhuzamban!

     Matematika: Kombinatorika
     ➤Tankönyv: 82./ 2. feladat   ( Annyit elárulhatok, hogy sárga, zöld és kék pólós kislányból is 3-3 lesz! Javaslom, hogy próbáljatok meg valamilyen tematika szerint haladni, hogy egy lehetőség se maradjon ki!)
     ➤Tankönyv: 98./ 1., 2., 3. feladat   ( Az 1. és 3. feladatnál 6-6 lehetőség van, a 2. feladatnál 9!)

     Olvasás: Kovács Zsolt: Állatkertek-Vadasparkok
     ➤Olvassátok el 3-szor hangosan és figyelmesen a Hétszínvarázs olvasókönyv 123. oldalán található rövid, ismeretterjesztő szöveget!
     ➤Oldjátok meg a munkafüzet 76./ 1., 2. feladatát a szövegből nyert információk alapján!
     ➤Az olvasmány előtt találtok egy versrészletet Devecseri Gábor : Állatkerti útmutató című verséből. Az alábbi linkre kattintva a teljes vers megzenésített változatát hallgathatjátok meg Koncz Zsuzsa előadásában! Ne hagyjátok ki, nagyon szórakoztató!😁
     ÁLLATKERTI ÚTMUTATÓ

     Írás: Íráshasználat fejlesztése másolással
     ➤Írás munkafüzet: 56. / 1., 3., 4. feladat   ( A 4. feladatnál az olvasmány 14. sorában találhatjátok meg a lemásolandó mondatot.)

Most dokumentáció céljából a Matematika tankönyv 98. oldaláról kérek egy fotót a szokásos módon Messenger-en. Köszönöm!

Jó munkát kívánok mindenkinek! Vigyázzatok magatokra és egymásra!
Tanító néni

   

   

Katolikus hittan

 Az alábbi linken megtalálható az óra anyaga: G:\IV.-13. Tedd meg ami rajtad áll! (P).docx